Tre till

Jodå så att.... eftersom jag är förslappad i mitt bloggande så har surströmmingsätningarna nu kommit upp i 10 gånger. Det kommer att bli mycket tufft att slå rekordet 2008 om jag inte kan övertala nån att äta Surisar istället för sill på julafton. Någon??

Har varit hemma i Dalarna nästan en vecka och haft minisemester. Hann med två skogsvändor så det blev en skvätt lingon och massor med trattkantareller. Håller redan på att planera nästa hemfärd för åtminstone trattisarna bör finnas kvar då. (I skogen... annars går jag väl lös på mammas frys *ler*) Jag gick lös på trädgården innan jag åkte iaf så jag har en stor fruktburk med mig hem med äpplen, vindruvor och plommon... krikona fick mamma göra saft av och en sån flaska ska jag tigga åt mig nästa gång. (Det brukar inte behövas tiggas så mkt, tvärtom får man nästan stoppa dom kära liven innan dom bytt ut hela resväskans innehåll mot mat *ler* )

I Lördags träffades jag och två surströmmingsälskande väninnor och slukade glatt tre burkar fisk under jättetrevliga former. Lite snaps *ler* och goda efterätter och massor med prat. Det är ett måste med repris på den kvällen.

Nu sitter jag och gäspar på tåget och ögonen känns grusiga. Man kanske skulle passa på att ta en liten lur innan man landar i storstaden igen.

Nu fick vi just besked om att tåget blir försenat eftersom ett mötande tåg har klippt en älg och vi måste avvakta utifall att vi behöver bärga det tåget, så kan det gå och jag tycker synd om älgen, dom är så majestätiskta och småfulfina. Tydligen kan en smäll med ett så pass stort djur ge ganska rejäla bekymmer för tågen, och då tycker man ändå att ett tåg är ganska kraftfullt. (ge mig en synonym till tåg)
MEN jag måste bara ge världens eloge till vår tågvärd/lokförare/konduktör, ja vem det nu är som ger information på den här resan för han har varit suverän ända från det vi lämnade Falun. Tydlig och bra och utförlig hela resan!!

Nu ska här ätas frukt... godis är frukt, eller hur säger dom?



smakar det verkligen om det kostar?

Jag var på Systembolaget häromdan, hör och häpna.
Stod som vanligt i kön och övade på att inte känna mig stressad och att inte reta upp mig på folk som inte kan organisera sina inköp/betalningar.
Glodde slött på kassadisplayen som visade vad kunden innan mig skulle betala... oj, ett riktigt kalas tror jag för summan låg nära 1800 kr.
Det blev min tur och jag betalade mina två flaskor... det blev ungefär en tiondel av partykillens summa. Hamnar bredvid honom när jag ska packa min påse... och ser honom göra detsamma.... ser honom lägga ner sina TVÅ vinflaskor.. i sin påse....

Nu sitter jag och zippar på mitt kartongvin och undrar hur stor skillnad det kan vara i smak... på mitt 60 kronors vin.. och hans 900 kronors.....