Surt sa Räven…

om Rönnbären ja, men jag har ätit SURSTRÖMMING jag!! Och DET kan man inte säga nåt om… annat än MUMSFILIBABBA!!!!
Mor och Far bjöd på säsongens första ätning igår. En otroligt skoj kväll med gott äta, kul grannar, och snaps förstås…. Längtar redan till nästa sittning.

Idag åkte jag med mor och far till Torsångs Handelsträdgård… det blev en balkonglåda och lecakulor. Dom envisades dock mor och far att få betala som en liten examenspresent. Och jag fick en underbart vacker gul Hibiskus av mamma och pappa var nog med på några blad oxå. Fast det var ju JAG som skulle köpa en gul Begonia till mamma för morsdag.... men nähä den gick visst på hennes konto den oxå. Så nu måste jag ju fundera ut nåt nytt, det blir väl nån muuustisk liten grej. *skratt*.  Sen fortsatte vi till Rottneby Handelsträdgård och jag skulle ju inte ha nåt för balkongen börjar bli lite överfull trots det slank det med ett par grusnejlikor och en blå kantlobelia och tre st bedårande söta krukmöss. Ska ta tag i det där projektet kallat Balkongen vilken dag som helst nu. Men det är ju så kul att shoppa växter…. För mig är det en drog *ler* … beroende? JATACK!!  Men jag har å andra sidan bara tre par skor så…

Vitlökskyckling i ugnen och vitt vin i kylen….. C U!!

Ps: Micke, jotack magen är bra igen.... jag förstår om du blev lite nervös över att vedklyvningen skulle frysa inne *blinkar*


jag TROR!!!!

Jag måste lära mig att börja lita på det jag faktiskt TROR på!!
Vad säger ni om följande möte: Jag stressar iväg mot biblan för att lämna igen några böcker. Ser en bekant komma åt motsatt håll som mig. Och den här personen är otroligt skarpsynt så jag vet att ett möte med honom kommer att resultera i nån typ av analys. Så jag gör faktiskt en fuling och undviker ögonkontakt och hoppas att han inte ska se mig. Det lyckas och jag ser honom svänga in i gallerian. Nu borde jag faktiskt ha lärt mig vid det här laget att man KAN INTE smita undan möten som man är inbokad på av högre makter. För vem tror ni tog en alternativ väg till biblan?
Jodå, vi kommer fram till dörrarna med ungefär två sekunders mellanrum. Efter den sedvanliga hej och hå inledningen frågar han hur det är, har tycker jag verkar stressad. -Ja, säger jag, jag ska med bussen hem igen kvart över och rusar runt och gör en massa ärenden. Har varit sjuk i helgen och det kör ihop sig lite med skolan och så.
Det är ju nu han säger det första som får mig att haja till ordentligt (fast jag borde vara van, jag vet ju att han ser mer än andra....) -Ja, du har problem med magen. Lugnt och sakligt påstående.
Okej, tänk efter... när du möter en vän på stan och frågar hur dom mår och dom säger att dom varit sjuka i helgen så frågar du endera om dom varit förkyld eller VAD dom haft för fel. Eller hur?
Inte den här inte... nä.... jag har problem med magen, punkt slut. Inte en fråga, ett påstående. Sen frågar han om jag vill att han ska fixa det. Jag ryggar skräckslagen undan och mumlar nåt om inte tid och måste nog.. och…
Han ifrågasätter varför jag är rädd. Är jag rädd för vad som kan hända? Jag stirrar på honom och inser att… ja… JA!! jag är skiträdd för att släppa lös något jag inte kan hantera! Han bara ler och säger att jag har obalans mellan höger och vänster hjärnhalva… den ena delen är alldeles uppsvälld och behöver komma i fas med den andra. Jag glor stumt på honom och väntar tyst någon sekund, då säger han – Sådär, nu fick du ner den! Nu kommer du att fixa din mage själv.
Ett par avslutande fraser och jag går omtumlad iväg till bussen.

Jag undrar fortfarande vad jag gjorde som fick ner den där svullnaden…. han sa dessutom att jag är väldigt intelligent…. jag GILLAR den där vännen!!! *skrattar*

Ps: MVG på matteprov två också……


nåja... det är ju bikinisäsong snart

dubbelsuck... har legat magsjuk. Enligt böcker jag läser ibland ska man försöka hitta nåt positivt i allt. Har svårt att finna det positiva i magsjuka. Men jag gör ett försök och tröstar mig med att det snart är dags att välja, strand eller vass. Men då får jag väl nån på mig för att jag glorifierar kräkning för att gå ner i vikt eller nåt. Trippelsuck...  Stackars stackars dom som väljer kräkning som bantningsmedel.... nä då gå går jag hellre i vassen. Eller gör som jag brukar, ligger på stranden och struntar i vad folk tycker och tänker.
Nej, jag är inte fet, har ett par kilon på magen som ska bort för att JAG ska vara nöjd bara. Men jag såg det vidriga programmet på tv igår... kvinnan som blev matat av sin man tills hon vägde 375kg.... nån mer som såg och fasade?

Nä jag undrar bara en sak: Vad är det för FEL på människor???

nu ska jag söka igenom kylen efter choklad.... får väl köpa en större baddräkt med push in över magen el nåt... vem orkar bry sig? Som någon så klokt sa idag: Dagens I-lands problem.....

IKEA

ger väl ett livstecken ifrån mig och gör som Kära Kusin och visar vad jag fick skruva ihop idag:

Stol till balkongen, inget skruvande bara att fälla ut TACK för det....
Bord till balkongen, minimalt skruvande, bruksanvisning kändes överflödig men jag har träffat folk som hade misslyckats utan så okej då....fast... äh dom hade fan misslyckats MED bruksanvisningen oxå.
Kruka till balkongen, skruvande och svärande men nu står den där iaf, fast det var nära att den hamnat nere hos grannen ett par gånger i ren ilska.
Solmatta luktar hö men funkade utmärkt på Hawaii då ska det väl gå bra här oxå. Minnesnostalgi...

Sen blev det det sedvanliga : Kan vara bra att ha sakerna.... stekpanna, grytunderlägg (ska bara hitta grytan nu) Grillvante (eh... som att jag kommer att grilla) Diskställ (nu ska disken dresseras att hoppa dit bara) Tavelramar till toaletten, ja jo jag har tre kartonger hos mamma men vaddå.... Tidskriftsamlare, perfekt till Året Runt tidningarna *blinkar åt Tina* Gardinstänger, nu behövs en händig karl men dom var tillfälligt slut sa dom. Trädgårdstomta... får hålla koll på balkongen i väntan på min trädgård. Ljuslyktor till badkaret. 

Jaha... det var väl typ det... 
När det gäller skolan gjorde jag ett matteprov igår som jag skulle gjort förra fredan, det innebär att jag ligger en vecka efter med det jag ska prova på nu på fredag... suck.. och inte blir det bättre för jag fick klart för mig att jag missat inlämningsdatumet på Naturkunskapen med en vecka. Så nu sitter jag och svettas med arter och deras uppkomst, ska ha ihop fem sidor text till på tisdag.... och har redan kollat möjligheten att använda en sida till omslag, en till innehållsförteckning... fyrdubbelt radavstånd osv.... tyvärr är instruktionerna ganska glasklara: fem sidor text enkelt radavstånd......
 
hade varit enklare att fortsätta på linjen från svenskaarbetet: En gång skapade Gud Adam och sa att det här kan jag göra bättre och skapade Eva.. sen gjorde han alla djuren och alla växterna. Och dom levde olyckliga i alla dagar ända tills dom förstört jorden och utplånat sig själva!
The End! 


Badbok

jag får ofta frågan hur jag kan ligga i badet och läsa böcker..... nja... brukar jag säga... det är inte så svårt om man kan alfabetet.
Då får jag först reda på att jag är en idiot och sen att dom menade att dom brukar tappa böckerna i vattnet eller så blir det så fuktigt så dom blir förstörda på så sätt. Inte vet jag vad jag har för fumliga vänner men jag har då hittills inte doppat en enda bok. Och inte har jag haft problem med fukt heller trots vattentemperaturer som kan få ägg att koagulera. Men nu var det inte det jag skulle berätta om utan om hur det gick till när jag faktiskt lyckades blöta ner en bok, i badet, idag.
När jag flyttade hit fanns inget badkar men jag pratade snällt med hyresvärden och dom fixade ett åt mig. Det dom inte ville fixa dock var en tappkran till karet. Dvs.... jag måste fylla på det med duschmunstycket när jag ska bada. Nu orkar jag inte sitta på kanten och vänta på att karet ska fyllas så jag har löst problemet genom att surra fast munstycket med badkarsproppssnöret mot badkarets botten och fäster det hele med sugproppen som normalt ska sättas på väggen för att hålla upp proppen när man ska tappa ur vattnet. Jodå... det har hänt att sugproppen lossnat och jag fått torka hela badrummet..... 

Men till dagens äventyr då: Idag orkade jag inte ens vänta på att karet fyllts helt innan jag klättrade i med min bok. Och det vill sig ju inte bättre än att när jag lagt mig tillrätta i det varma vattnet lyckas sparka till sugproppen så den lossnar.... och mot mig kommer en stor vattensprutande kobra vajande!! Och för att skydda ansiktet mot vattenmassorna sätter jag förstås upp händerna... och vad har jag i handen.. jo min bok!! Inser det och kastar den ifrån mig och lyckas till slut få av vattnet. Sitter sen och asgarvar tills Panik kommer in och undrar vad i hela friden jag håller på med och varför har jag blött ner hennes toalåda??  Boken? Jodå den gick att rädda... och den är inte särskilt bra heller.... lite lustigt är att jag faktiskt äger en till vattenskadad bok av SAMMA författarinna.... 

Nehej... Panik kräver visst att jag fixar torrt på golvet så hon kan gå på toa.... 
Simma Lugnt!!


 

Man kan ha det sämre!

Sitter på balkongen i strålande vårsol och räknar matte. Har tagit ut fåtöljen och ett bord och ett stort glas iskaffe......
Panik ligger i skuggan och pratar omväxlande med mig, omväxlande med grannkatten. Grannen skurar utemöblerna och jag inser att det är dags att inhandla solkräm igen.

Som sagt.. man kan ha det sämre!!

Änglar IRL

I fredags fick jag återigen träffa fyrbenting nr 2 i mitt hjärta *ler*

Det är sjukt så kär jag blivit i den hästen!! Jag börjar få en helt ny förståelse för ”hästtjejerna” jag fnös åt som yngre. Där står han så fint och lyfter hovar och finner sig i mina klumpiga försök att få ordning på träns och sadelgjordar och annat skräp som hänger överallt och ska sättas fast på nåt sätt. Har även kommit överens med min underbart duktiga och tålmodiga ridlärarinna att det är lite väl tidigt att påstå att jag rider….. det handlar nog mer om att lyckas hålla sig kvar på hästryggen än så länge. *ler nöjt ändå*

 

Det är två änglar i mitt liv.. men det finns fler ska det visa sig:

 

Stannade hos mor och far efter ridturen och avnjöt en som vanligt underbart god middag. Sen hade pappa varit och köpt ett databord åt mig (fast mamma hade tydligen betalat). Så han och jag hade en helkväll på hallgolvet med mycket muttrande och en hel del skruvande. Om nån vill ha reda på hur många sätt man kan skruva fel på ett enkelt databord går det bra att kontakta undertecknad. Vi var ganska överens jag och min far att vi nog inte missat en enda felskruvning. Men vi hade roligt! När vi fått ihop eländet gick vi ut i pannrummet och sågade itu det. *skratt* (jo det är sant… det måste ju passa i min lilla etta….)

Mamma och jag lyssnade på ett radioprogram där dom berättade att en massa procent av alla studerande i Sverige är beroende av pengastöd från sina föräldrar. Hon fattade vinken och efterskänkte databordet till sin studerande dotter *ler tacksamt*. Sen sov jag gott i tystnaden ute på landet. Och pappa körde hem mig och databordet på lördagen. Han mätte upp balkongen medans jag möblerade med databordet… det blev PERFEKT!!

 

Tack mor och far, ytterligare två änglar i mitt liv!!

 

På söndagen sitter jag och sliter mitt hår med både Naturkunskapen och Svenskan när en väninna hör av sig. Jag känner att jag är lite otrevlig men har inte riktigt tid att prata. Inte tar hon illa upp inte älskade vännen, nä tvärtom hon erbjuder sig att komma förbi med mat så jag får koncentrera mig på plugget. Alltså vad säger man om såna Änglar??? Så klockan sex ringer det på dörren och in valsar hon med två nygräddade pizzor. Mycket skvaller och skratt och skolarbetet hann jag med….. så det blev belöning i form av Valborgspartykväll hos syrrans grannar.

En ynka liten raket skickade nån på festen upp… Vi konstaterade att det var som att ta hem nån från Harrys: Kort, intensivt och inte särskilt bra… *hmm.. det uttrycket var hysteriskt kul efter en flaska vin….. nu vette sjutton* *ler ändå*

 

I morse kände jag för att bli lite nyttig så jag köpte en Må Bättre –tidning och läste den när jag satte i mig min frukost: två hallonmunkar och en cola…..

 

nu har Panik lagt sig tvärs över matteboken och somnat så jag ger väl upp det här för ikväll

 

Natti alla änglarna även ni som ej blivit nämnda här idag!!


Hur gammal är Titti?

Var och hälsade på mina favvogubbar BO och LAGE idag…. Och dom ville veta hur gammal jag var!! Körde en liten gladstep i kassan och tackade så hemskt mycket. *skratt*

Kändes nästan bättre än när busschaufförerna vill veta om jag verkligen är över 16!!! *asg*

 

undrar om man kan räkna ut min riktiga ålder med hjälp av en ekvation… hm… ja jävlar… matteboken var det… TJING!!


Piggelkott!!!

ibland när jag bryter nyårslöftet är det värt det....
var nyss ut på balkongen och andades vårnattluft... och fick se en söt liten Igelkott som rultade runt hos grannen. Har faktiskt aldrig sett nån sån på dom här breddgraderna....

Nu ska jag gå och drömma australiendrömmar... där kan man se en liknande varelse kallad Echidna.....