"Plötsligt händer det"

Man värmer sitt te på spisen varje morgon .... och är lugn.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

"Plötsligt händer det"

Man värmer sitt te på spisen varje morgon .... och är lugn.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Men jag kan fortfarande slå ihjäl flugor... tror jag

Det är underbart grönt utanför mitt fönster... våren övergår så sakteliga i sommar och värmen och ljuset tinar upp hela mitt väsen!
Fönstret står öppet mest hela tiden och släpper in fågelkvitter och grillos (mest doften av brinnande tändvätska) och häromdan fick jag besök av vårens första Drottning. Hon surrade in genom köksfönstret och började utforska lägenheten, förmodligen i jakt på ett  bra boställe åt alla sterila prinsessor som ska arbeta med att bygga ut boet och hjälpa till att föda upp fler arbetare... mot hösten föds sen både honor och hanar. Honorna i den kullen ska para sig och bli nästkommande års drottningar... hannar, gamla drottningar och arbetare dör. Ungefär 5 cm lång och vackert svart/gul-randig var min besökare... med GADD!! Och som jag nämnt i tidigare inlägg, inte mitt favoritdjur direkt. Jag låg avvaktande i soffan och försökte koncentrera mig på en bok samtidigt som jag sneglade efter lämplig tidning att använda för att minimera årets getingpopulation.
Men, då inser jag att... det är nåt rogivande med det där surrandet... det känns hemtamt och väcker minnen. Det slår mig att det låter "hemmasommar", surret som man hör överallt när man går runt i trädgården hos mor och far. Så jag låter henne vara en stund.... hon verkar intressera sig mest för mitt pussel, det kan vara pappersmassan i bitarna.. ELLER så undrar hon över motivet med dom orange/svart-randiga stora katterna :-)

Det vill sig inte bättre än att efter ett par timmar så tystnar surret, jag tittar upp från boken och inser att jag missat mitt tillfälle till getingjakt. Drottningen har återvänt ut i naturen genom det öppna fönstret, och kanske blir jag i sommar stucken av hennes avfällingar, kissar på mig och förbannar att jag inte rullade ihop en STOR tidning den här vårdagen. Men i tystnaden som följer och i saknaden av hennes surr så skänker jag henne en tacksam tanke för sällskapet och sommarminnen från förr.




Solgubbar

Bestämde mig redan i veckan för att lita på väderleksrapporterna och planerade att söndagen skulle tillbringas i solen. Så igår blev årets första jordgubbar inhandlade (hade stora öronpropparna i för att slippa samvetsrösten om det oetiska i att köpa utländska gubbar). Satte väckarklockan på 07.30 för att hinna städa innan solen skulle få göra sitt. Gissa om jag INTE gick upp när det ringde... det var stört omöjligt att öppna ögonen.. så efter att ilsket ha snoozat i över en timme lyckades jag slå av larmet helt och vaknade av mig själv när klockan var 11 och solen redan stod högt på himlen. Det fick bli en snabb frukost i form av ett wienerbröd och sen packades jordgubbar, vatten, nötter och massor med läsning ner i väskan. På med solbrillor och solkräm och sen var jag redo för solstolen. Fyra timmar senare fick det vara nog med D-vitaminsboosting. Inte helt oväntat har jag nu en grym huvudvärk och solsveda... men vet ni? Det är det värt!!! Älskar solen!! Vet inte hur många gånger jag sagt att min drömsemester är en hängmatta i solen med en HÖG olästa böcker vid sidan om.

Och ingen drömsemester vore väl komplett utan ett glas whisky i solnedgången och doften från en nyöppnad surströmmingsburk :-)

¤ Sol ute, sol inne - Sol i hjärta, sol i sinne! ¤

Majsnö?

Det diskuteras hejvilt på Facebook huruvida det är snö eller hagel som ramlar ner från skyn i början på Maj. Mig kvittar det lika då jag vaknade med en stark känsla av att vilja stanna under täcket hela dagen i morse. Och så har jag gjort också, jag har laddat upp med massor med olästa böcker och plöjer igenom så mycket jag hinner. Däremellan proppar jag i mig oförsvarliga mängder socker. Socker är balsam för själen.

Kom att tänka på en sak jag läste på en klasskompis anteckningsblock en gång på gymnasietiden:

"-Om dina problem går att lösa, varför oroa dig?
-Om dina problem INTE går att lösa, varför oroa dig?"

Nåt som inte oroar mig är att jag ska få slut på läsning *skratt*

Maj har börjat med snö och jag vänder blad.....