"Raindrops are falling on my head"

Många klagar över måndagsångest.. det gör jag med, men förmodligen inte av samma anledning som 99% av mina vänner. När dom klagar över att behöva gå till jobbet efter helgen har min chef "belönat" mig med lediga måndagar...och är det nåt som kan ge mig ångest så är det ledig tid. Då kommer nämligen prestationsdjävulen uppsmygande längs ryggraden och sätter sig tillrätta på axeln och borrar ner klorna djupt i skinnnet och väser: -Gööör nååååååt....gööööör nåt veeeettigt.... nuuuuuu!! (han låter lite som Gollum från sagan om ringen, ni vet, fast Golllum är fan sötare) Väldigt sällan går han att ignorera och för det mesta resignerar jag och putsar nåt så han blir tyst en stund. Idag tog jag beslutsamt tag i sopsorteringen, det är nämligen en liten promenad som krävs för att komma till närmsta glasigloo här.
 
Packade resolut ihop ett par kassar med kartonger och annat skräp och begav mig ut i naturen. Mörka moln blandades med vita ulliga och däremellan klarblå himmel, ett härligt sommarväder och perfekt för en liten promenad. Dessutom gillar inte mr Prestation att det rör på sig så han stannade hemma och vässade klorna eller nåt. Glatt svängandes mina påsar vandrade jag iväg och njöt av sommarbommorna i dikena och att livet är så underbart gott ibland. Avlastade skräpet och vände tillbaka hemåt mycket nöjd.
 
DÅ:...ni vet dom där mörka molnen jag nämnde? Japp, dom innehöll förstås regn, men bara några droppar som mest förstärkte sommarkänslan...först.... Sen brakade det lös med duschkraft! Och då liksom hör jag mammas röst: -Du har väl paraply med dig? (kan bero på att jag gick och pratade i telefon med henne samtidigt och hon faktiskt sa just det) Mamma och alla som känner mig det minsta väl vet att det är som att fråga om jag inte ska ha vantar på vintern, jag äger visserligen ett paraflax men var...??.... (äger vantar också, dom brukar tillbringa vintrarna i mina jackfickor utan mina händer)
 
Där gick jag nu i regnet och tänkte glatt att jag borde tagit schampot med mig så hade jag sparat in en hårtvätt. Men man ska tydligen inte le åt naturgudarna, och särskilt väderguden verkade vara lättretlig idag, för nu vreds vattenkranen på ytterligre och så kände jag hur nåt började stinga i ansiktet. Hagel! Men då började Luringen skratta högt, vilken syn det måste ha varit, en toka som glatt plaskar omkring i störtregnet med haglet, ja haglande. Och skrattandes med vattnet drypande om kläderna och med iskulor i håret kom jag så äntligen inomhus och kunde plaska in i duschen och hänga upp mina droppande kläder. Och när jag fått på mig torra mjukisbyxor och krupit upp i soffan med en filt, då sken solen retsamt in geom fönstret (förstås).
 
Jag läste nåt så bra häromdagen med hunden Snobben som illustration: "-Everytime you find humour in a difficult situation, you win."
 
Väderguden - Titti     0-1
;-)
 

Det finns en läsk....no names mentioned

MEN.... deras nya kampanj är att sätta namn på sina läskflaskor... vanliga svenska namn... och ett och annat trevligt ord som: Sommar, Sol och Kompis.
Kul... verkligen, jättebra, rolig idé, OCH SÅ INÅT H-VETE jobbig för nån med redan grav beslutsångest bara det gäller att välja kokt eller grillad i korvmojjen!!! Sen frågar dom dessutom: -Ketchup eller Senap eller både och? GAAAAH!!!!
 
Så där stod jag, sugen på läsken.... och valde... och valde... och ville just då inte dricka läsk med det eller det namnet... eller det.... och förra gången såg jag en flaska med SOMMAR.. DEN vill jag ha... varför är DEN slut? Nä då ska jag inte HA nån!!! Stegade surt iväg till juicedisken istället... och väl där blir  jag ännu surare för det ÄR ju ändå läsken jag vill ha. Tiillbaka till flask-kylen och inser att... tjohooo.. det står ju ANDRA namn bakom första raden... välja, välja välja... AHA... där.. killen som är så söt... HANS namn står näst längst bak och det bara måste ju vara ett tecken ;-) nöjd och glad iväg till kassan. (där jag bara tvekar en liten stund över: -vill du ha kvittot?)
 
Så tack för en kul kampanj... men snälla.. nästa gång kan ni väl bara måla flaskorna rosa... eller gröna... eller förresten BLÅTT är fint... eller gult.. eller...... ;-)