Midsommarafton!

Att försöka med blommor under kudden på den gamla midsommarnatten visade sig bli ganska rörigt.. det var folk och fän som sprang omkring i mina drömmar hela natten.. inte gick det väl att urskilja Prinsen där inte ;-)
Nu ligger 7 nya sorter under dunen och väntar på att jag ska slå ikull få se om det blir glesare i leden inatt. Att jag har feber kan ju kanske ställa till det i synopserna förstås.

Några älvor är inte ute och dansar inatt, men så har midsommaraftonen i år inte bjudit på något traditionsenligt regn heller. Igår kväll var känslan av magi dock så stark så man nästan kunde ta på den.

Den här tiden på året önskar jag att jag kunde vara vaken dygnet runt!! Sen gå i ide i oktober och vakna i maj... vilken lycka!!


Midsommarnatt?

Sju blommor under kudden och på åkern dansar älvorna....

tystnad....



Sång i sommartid

Fick ett infall på semestern och for iväg med mamma på allsång i grannbyn. Jag ska erkänna att jag var tveksam först men kände att jag behövde en utflykt. Det spelades enbart härliga sommarsånger och vid pianot satt samma kvinna som försökte lära mig sjunga "Den blomstertid" i grundskolan. Hon har exakt samma energi nu som då och när hon mötte min blick under en av Mats Paulsons underbara sommarhyllningar och log igenkännande kunde jag inte låta bli att tänka på den gången på sånglektionen när hon hade extra svårt att få dom populära tjejerna att låta bli att tugga tuggummi och jämföra blå ögonskugga och istället koncentrera sig på körsången. Till slut tittade hon uppgivet på mig och utbrister: -Ja, du VILL ju i alla fall sjunga! *skratt* jag har ofta undrat vad den meningen EGENTLIGEN betydde. Men eftersom jag eventuellt numera har en restaurang uppkallad efter mig i Australien just pga min skönsång (eller var det det energiska uppträdandet?) så tolkar jag hennes ord till: Vill du så kan du!!


Nu ska jag fundera på nåt mer jag kan göra, bara för att jag VILL!! ;-)

Anksmörjelse?

I min bokhylla står bland annat: Simon Singh och Edzard Ernsts bok: "Salvekvick och kvacksalveri". Den har jag INTE läst... men den har underrubriken: "Alternativmedicinen under luppen" och ska ge svar på vilka alternativa behandlingar som egentligen fungerar... eller iaf är harmlösa... eller till och med farliga.

För tillfället har jag vänt vår västerländska läkekonst ryggen så jag tänker vänta några veckor med att läsa ovanstående bok. Just nu vill jag tro att nålar och glaskulor med vakuum kan funka bättre än salvor, kemiska preparat och uppskurna bölder som dräneras veckovis. Jag har inga problem med nålar som sticks in i fötter och huvudsvål, dom känns knappt och man får ligga på en bekväm brits under en värmelampa och lyssna på rogivande musik och låta tankarna fara fritt (om man inte somnar förstås). Massagen och koppningen gör visserligen ont men inte värre än att man står ut eftersom man verkligen känner att det gör skillnad efteråt när den stenhårda ryggen långsamt mjukas upp.
Det jag börjar få svårt för är ört-teerna som ska drickas varje dag... två gånger om dan. Första omgången smakade illa, men äter man surströmming är man inte särskilt kräsmagad. Men nuvarande teomgång smakar beskt socker... tänk efter en stund och se om kan tänka dig den smaken. Jag lovar, hur illa du än tror det smakar så smakar det mycket mycket värre!!

I Japan säger man : "Bra medicin smakar alltid beskt" om samma sak då gäller för Kinesisk örtmedicin så kommer jag att bli fruktansvärt frisk!!! :-)




Berusande försommarkväll

En del kvällar vill man att aldrig ska ta slut, som härlig fester med härliga människor, eller ikväll, en försommarkväll som bara hade kunnat få fortsätta och fortsätta och fortsätta....

Efter en jättegod middag på verandan i kvällssol tog jag med mig ett glas vin och en sax och gick ut i trädgården och klippte ner lavendelbeståndet. Det fanns viss risk för berusning i dubbel bemärkelse :-). Strax efter elva kom mor ut och sa gonatt. Själv satte jag saxen i den sista tuvan lavendel och muttrade för mig själv: - jag VILL inte gå och lägga mig.

Och eftersom jag numera tydligen ska räknas till dom vuxnas skara tog jag ett eget beslut i sovfrågan och strosade runt i den ljumma kvällen med kameran istället. Jag hittade en gigantisk nattsvärmare i syrénbersån och försökte följa fladdermössen med blicken (det sistnämnda gick sådär). Sen lekte jag sakletare för att hitta mina pekare men gav till slut upp och insåg att det faktiskt är en dag i morgon också. Så nu ska jag bara försöka jaga ut alla myggorna från mitt sovställe (har under skrivandets stund hunnit klappa två stycken på ryggen) och sen ska jag försöka sluta mina gröna några timmar.

Klockan är över midnatt och solen har gått ner bakom trädtopparna, men ännu är himlen svagt upplyst i väster och jag skulle tro att det snart ljusnar i öster :-)

Två fåglar flög över mig när jag rensade i rabatten.... om jag säger: Mamma ifrån Dalarna... vilken fågel säger du att jag såg då? :-)