Panik fyller IDAG

och för andra gången missar matte sin älsklings födelsedag... dock bara med en dag i år och inte med en månad som förra året *skäms riktigt ordentligt*
Men till mitt försvar vill jag bara säga att hon faktiskt föddes på Mors-Dag för 7 år sen... så det så.... *skratt*

Och nu far hon som en skottspole mellan kök, vardagsrum och balkong.... inte kan man tro hon är medelålders inte, beter sig som en galen kattunge. Men man kan då inte tro att hennes matte är så gammal som hon är heller.... *flinar stolt*

Dagens bästa nyhet är att det blir ett bra surströmmingsår iår, det bästa på länge sägs det!!!

SKÅL!!!

Sanndrömmar, Panik och Mors Dag

Mina sanndrömmar är inte särskilt spännande. Har hittills lyckats få reda på ett snedsteg i ett förhållande och ett par andra saker men aldrig nåt revolutionerande.
Så inte denna gången heller, när jag häromnatten drömmer att jag träffar på en kusin i baren på köttmarknaden. I drömmen är han visserligen där och väljer barnvagn vilket kanske kan verka lite underligt. Men visst springer jag på nämnda kusin (som jag för övrigt nästan aldrig ser) IRL i nämnda bar igår..... Barnvagnen i drömmen får sin förklaring när jag frågar när han ska bli pappa och han berättar att det är sex veckor kvar nu. Jag frågar om dom vet vad det ska bli, och han lyser upp och svarar Jaaaa!! och sen kommer det: - Det blir en BEBIS!!! Jaja.. jag vet... frågar man dumt så....

Älskade Panik fyller 7 idag.. Grattis vännen!!! Älskar dig så himla mycket och är så tacksam för att du finns hos mig!

Ett lika stort Grattis till mamma på Mors-dag, passade på att åka ut redan igår och ge henne lite presenter. En ny fågelbok eftersom hennes gamla har funnits längre än mig.... och är mer lösbladssystem än bok numera. Och så fick hon en nyutgiven bok om dagfjärilar i Dalarna/Gästrikland. Hon tackade genom att bjuda på kaffe och en görgod Blomkålspannacotta, så jag tror nog att gåvorna var uppskattade.

Fjollträsk har jag inte hört något ifrån och kan väl hålla med några om att det inte går att flytta dit,
har istället nya erbjudanden till USA, CA, LA, OC..... vem vet.....

*nynnar på ledmotivet till tv-serien OC* "californiiiiaaa... here we coooome...."

Orkar ni en till?

surströmmingsblogg alltså...

Jag orkade iaf flera stycken strömmingar i onsdags då vi hade årets fjärde ätning... Pappa dök upp från sin rundtur i USA på tisdagen och var duktigt trött på hamburgare så vi bestämde oss för att äta lite riktig mat *ler*

 

För övrigt har jag sökt jobb i Fjollträsk. Känner mig duktigt kluven i huruvida jag vill ha det eller inte... tror absolut jobbet skulle passa mig jättebra men att leta bostad i storstan känns mindre lockande. Sen är det ju min sambo som ställer till lite bekymmer också...vet inte hur det skulle funka att ta med henne. Och när hon ligger bredvid mig i sängen och har sin lilla tass i min hand och bara ligger och tittar mig djupt in i ögonen.. då KAN jag inte tänka mig ett liv utan henne. Nåja, allt det där får lösa sig när det är dags, allt sker av en mening sägs det ju. Hoppsan, man kanske inte ska delge sina tvivel om arbete i en blogg... med tanke på killen som hade en tjej som helst inte ville att han skulle få ett jobb han sökt på annan ort och där företaget fick nys om hennes blogg... HUR i hela helvetet dom nu lyckats med det liksom. Nån som vet?

 

Skurning av badrum står på dagens -att göra lista... fy vad jag avskyr kalkavlagringar och även om det är snyggt så gillar jag inte att jag har helkaklat badrum vid såna här tillfällen.

Nåväl, blir väl inget gjort så länge man sitter här, bara att kavla upp skjortärmarna och ta tag i skurborsten.

 

"Hemligheten med att umgås med damm består i att inte störa det"
                                                                                         (okänd)


Svårschlaget

orkar man ge sig in i schlagerdiskussionen?

eller ska man bara konstatera att vi förtjänade en FAN så mycket bättre placering?

Och att vinnarlåten inte ens är en låt....

Jag brukar inte döma ut nåt men den var RIKTIGT dålig.

Nu fanns det dock flera trallvänliga låtar som jag gillade. Men favoriten blev Bulgarien, absolut ingen schlagerlåt men passade mig perfekt.

Och jag blev överraskad över Storbritannien, inte var dom så himla dåliga som alla säger?... en glad blandning av Venga Boys och Aqua.

Grekland, Finland, Vitryssland och Ryssland bet sig fast, Schweiz var inte helt dåliga heller.. och så förstås The Ark dom gjorde ett mycket bra framträdande! Och då vill jag bara säga att jag är INGET Ark-fan.

 

Nä, det är bara att inse att tävlingen överlevt sig själv och handlar mer om politik än musik idag. Fruktansvärt tråkigt men men.... Det var ju lite spänning när en annan var ung/yngre, när alla låtar hölls superhemliga till själva tävlingsdagen.

När vi förstummat hämtat oss från den trista röstningen, som dessutom förstörts genom att man bara sänder dom höga rösterna, drog vi ut på lokal. Köttmarknaden... som infört nån ny idiotregel om att man inte får ha glas/flaskor med in på toaletterna som det aldrig finns toapapper på. Så snällt stod jag utanför med mitt vinglas och såg när toavakten lät tre killar gå in med varsin ölflaska.. och så var det med det. *skrattar* Jag ger liksom upp.

 

Kvällen gick förstås i schlagerns tecken så snart var vi våta trasor på dansgolvet jag och väninnan som jag inte varit ut med sen mitten på 90-talet tror jag, jävlar va skoj vi hade på den tiden.. och inte är det sämre nu heller.

Passande nog slutade kvällen med att brandlarmet gick...

112 hade tydligen bokat övervåningen....


Surströmming..... igen..

tunnbröd-smör-skivad potatis-hackad röd-lök?.. gissa vad som kom sen?!!!!

 

Mmmm? årets tredje ätning är genomförd!

Jag och mamma, en burk Höga Kusten och så bjöd vi in Olof Peter Anderson och han hade med sig sången också *ler*

Mer behövdes inte för en mycket trevlig kväll som avslutades med kaffe, mammas URGODA äppelpaj och ett glas Punsch...eller var det två? *flinar*
 

Sen fick jag uppleva lyxen av att få sova i total tystnad, hos mig låter badrumsfläkten värre än jag vet inte vad. På landet är det TYST.. så tyst. tills: - VISST ÄR DET TYST PÅ LANDET?!! *gäsp* mamma står i dörröppningen och gapar. muttrar nåt och sträcker mig efter mobilen.. va SJUTTON är uret?.. säkert gryning.. jodå.. bara 09,30  vrålar tillbaka: -GÅ OCH LÄGG DIG! DU ÄR LEDIG!!!!!

får bara ett fnitter tillbaka och inser att det nog är dags att krypa ut i köket och äta frukost.

och det var väl bra det så man hann med lite sol i trädgården också.

 

Satt och beundrade humlorna som bumlade omkring bland maskrosorna och är glad för att dom aldrig lyssnat på myten om att dom inte ska kunna flyga. Jag tycker att dom är otroligt söta. 

Mindre söta var dom miljöaktivister som släppte ut 300 minkar varav flertalet dräktiga på Valborg. Hur tänkte dom? Tänker dom över huvudtaget? Släpp ut 300 minkar så ska ni se att socitetskärringarna slutar bära päls!! JADÅ!! Eller? Jag är helt emot Pälsindustrin det är inte det, men minsta småunge fattar väl att det där är helt FEL sätt att komma åt problemet på. Det enda som händer är att 300 minkar dör av svält i naturen och 300 nya minkar köps in till farmen. BRAVO!

Kanske kan man slå ihjäl alla kor och grisar också och få alla att bli vegetarianer.

 
Men, ÄR det snällare att äta upp maten för kaninen än att äta upp kaninen???

Ja, det ska jag klura på medan jag steker mig en bit falukorv.. gud vet vad som är i dom... DET ska jag INTE klura på. *ler*