Happy New Year!!!

Men Nyår gillar jag, god mat och bubbeldricka i mängd. Och så kan man sitta och drömma om alla nyårslöften man ska avge och det där hälsosamma året som ska komma.... när man inte vaknar på söndagen med ett ångestfyllt stön "jag ska aaaldrig dricka sprit mer" och joggningen och träningen och salladerna och...
Vem försöker jag lura?
2011 kommer att bli som alla andra år i raden.... men fyllt med nya varianter på gamla teman.

Det intressantaste jag står inför är om vandringen i Spanien blir av, eller om jag skjuter upp den ett år och åker till Skottland och tittar på Tatoo istället, vi får se.

Nu önskar jag alla mina läsare ett Gott slut och God Fortsättning på det nya året!!!

Jag kommer att fortsätta blogga... mer eller mindre ;-)
DET är iaf ett löfte jag tänker hålla!!





Livet är fullt av ironi

tänkte på en sak.... är det inte lite lustigt att jag såg fram emot att "slippa" julen när jag åtog mig att jobba julaftnarna här nere.. och istället åker på att fira den två gånger!!!

Ser mig omkring och inser att det inte finns EN ENDA julprydnad i mitt hem i år.... och.. säg det inte till nån, men jag ser faktiskt fram emot familjens tomtearmé där hemma ;-)

"Snön ligger vit på taken... endast Tomten är vaken...." (och jag)

Gammal är äldst

Jag tror käre bror börjar få åldersnoja. Han hade nämligen drillat sina barn att konsekvent kalla mig för Gamla Faster under julen. Det låter lite kul när det kommer från yngsta tjejen... som är 18!! Men iaf, bror fick agera tomte och delade stolt ut klappar med påhittade önskningar från och till "Gamla Faster". Men sen kom hans paket... sist.... :God-Jul bror, önskar (gamla) Stora Lillasyster.

Jag hade hittills setat tyst under ålderstråkningarna.... men nu började jag le. Och brorsan tittade tyst en stund på sin present och sen började han skratta. I sin hand höll han Jonas Jonassons bok: Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann.

Sen sa han: -men nu fick du väl sista ordet i alla fall?

Jag bara log, sträckte segervisst upp händerna med knutna nävar mot taket och tjöt: - JAG VANN!!! (igen?)

Ibland har man tur, inte ens om jag planerat det hade det kunnat bli mer lyckat. :-)

 

 


G (alna) O (nda) D (agar)-J (äktas) U (nder) L (idande)

Jag vet... jag envisas varje år med att ondgöra mig över julen och klaga högljutt över hur mycket jag inte tycker om den och att jag helst av allt hade velat sitta hemma i min beiga soffa med en pizza och titta på mina vårgardiner (våga vägra julpynt!!)

Och sen sitter jag ändå här och bloggar om hur underbart härligt det är att få fira den där julen tillsammans med nära och kära :-) men jag har alltid varit något av en dubbelnatur. To know me is to love me ;-)
Sen jag flyttade till storstan har jag skapat en ny tradition med att tjata till mig ett arbetspass på julafton, sen får jag skutta iväg några mil norrut och hamna hos kära bror med familj. Och apropå debatten om kaoset hos SJ: mitt tåg avgick i tid och tuffade på som det ska och kom fram i tid ;-) Och det är inte tur, det är ren skicklighet *s* (knackar mig nu i huvudet (tar i trä) och hoppas att det går lika smärtfritt i nyårstrafiken)

Idag är en soft dag och vi inväntar ytterligare lite släkt för att äta mer härligt god julmat :-)

God Fortsättning mina trogna läsare (3?)!!

ps: årets julklapp blev återigen Mannerströms svarta!!! ♥

Goda tecken hos Tandis

Att gå till tandläkaren kan jag skjuta upp hur länge som helst, och det är helt enkelt dumt! När jag flyttade till storstan så slutade dom allmänna kallelserna från folktandvården att dyka upp av förklarliga skäl (långt att pendla). 

Men eftersom jag alltid jobbat bäst under press så kom jag mig för att ordna en tandläkartid mitt i värsta julruschen, och efter 7 arbetade dagar i en helt underbart surrig (snurrig?) och smått hysterisk miljö så behövde jag ändå en paus.

Hittade en liten privatklinik på krypavstånd från mitt hem och traskade med ganska tunga steg dit imorse, har tillbringat alltför många timmar i tandläkarstolar (dom är dock sjukt sköna och jag skulle kunna ha en sån hemma och sova i ;-)

Men tänk då så trevligt det kändes när det visade sig att tandhygienisten är utbildad i min hemstad och när hon tippade ner stolen så möts jag av en enorm tavla i taket på ett par älvor. Det var liksom då jag visste att jag hade hittat rätt.

Sen kom domen: Operation hos specialist av liggande visdomstand, lagning el alternativt ryckning av annan visdomstand... och så en hel del tandsten och muntorrhet....

Jaja... det är väl bara att bita ihop.... eller kanske inte.