Dan före Dan....

Jaha... så är den här nu då... och har jag gjort nåt av allt som skulle göras?? Tja.. knäck finns ju förstås.... men det blev väl oxå allt. Inte ett enda julkort har jag skickat... men å andra sidan har jag inte fått ett enda ett heller så det gick då på ett ut. Lite skönt för då slipper man få dåligt samvete... eh.. vänta nu jag har ju fått ett kort, men väninnor som drar till Malaysia över jul vill man ju helst förtränga *skrattar*. Det är väl därför man inte fått några i år... -04 firades ju julen i Australien och då blev man säkert förträngd av en hel massa åtminstone om man ska tro en del mail. Men varmt och gott var det!!!

Tomtarna står fortfarande halvmålade och utan skägg så dom får väl åka i en låda till nästa år....
Granen står i pannrummet och ska bäras in och kläs till kvällen. Men huset är städat och mamma har petat ut tomtar i alla hörnen. Själv bidrog jag med julstämningen genom att hänga upp min nyinköpta tavla... med en stor Gepard på... man kanske kan måla dit en tomteluva på den.

Glögg har jag dock bunkrat upp med och chokladkartonger och nötter och dadlar och fikon och frukt och ost och kex..... TUR Hemköp finns så även jag kan bidra med nåt i julstressen... jag som inte är så slängd i köket menar jag.

Och äntligen en VIT JUL!!! Hurra!!
Nu ska här avsmakas skinka!

En riktigt GOD JUL på er alla!!!
Tomtetitti

Mambo

Jo det är sant.... jag är 30år, arbetslös och bor hos mamma och pappa..... låter det patetiskt... jo kanske... men omständigheterna i mitt liv gjorde att så här blev det. MEN jag söker lägenhet OCH jag betalar hyra här... ibland åker jag till och med runt på dammsugaren några varv. Har även fått lära mig den ädla konsten att klyva ved, det är faktist riktigt skoj. Aktar jag mig inte blir jag som min far som är helfrälst i att jobba med ved. Men så finns det också alltid prima torr ved så man slipper frysa i vinterkylan. Och även om jag längtar efter nåt eget så är det frukansvärt skönt att bo på landet.

Sen har jag ju två extra jobb så jag går inte riktigt och slår dank alla dagar.... men dom flesta det ska erkännas. Har dock sökt en utbildning genom arbetsförmedlingen som jag får svar på på måndag om jag kommit in på. Hoppas hoppas... håll tummarna! Den är bara på 9 veckor men kanske man får lite hjälp för vidarestudier så småningom. Vill ju gärna utbilda mig inom trädgård. Jag tror jag skulle passa som trädgårdstomte ;-)

Knäcken är fixad inför jul iaf.... om den räcker i nästan en vecka till... men jag har gömt burken för mamma så det finns hopp. Vi är hopplösa godistroll jag och min mor....
Tomtarna står halvfärdiga på vardagsrumsbordet och borde målas och kläs i tomteluvor, kanske kan bli eftermiddagens projekt. 

Och sen ska det spikas upp en tavla jag varit och införskaffat för ruskigt mkt pengar men den VAR så läcker så det gick inte att låta bli..... 

Oj, nu måste jag rusa... tyckte jag hörde knäckburken öppnas
-MAMMA!!! Låt Bliiiii den ska räcka till juul.......
 

Blå Skymning

Igår när jag skulle ut och elda lite, det blir ju så förtvivlans kallt den här tiden på året i det här landet... var allting skymningsblått. Ni som bor eller har bott på landet vet vad jag pratar om. Snön är blåskimrande och det är så vacker, just som solen går ner. Jag ställde mig på gårdsplanen och bara njöt...sen SPRANG jag in i pannrummet och försökte få tillbaka värmen. *Brrrr*
Och lite senare på kvällen när jag återigen trotsade minusgraderna för att få stå i snön och förstöra hälsan då gnistrade det av tusen små iskristaller överallt. OJ va det var fint!
Sverige ÄR ett otroligt vacker land så är det bara!

Idag sitter jag och svär och målar tomtar... missade att lägga fisken i blöt igår så då slapp jag det bekymret iaf. Fast det svär jag inte över... svär över en enveten förkylning som har sabbat mitt uteliv. Det är ju tur man måste dricka whisky för halsens skull annars skulle kroppen braka ihop fullständigt av alla vitaminer och nyttigheter jag petar i den för att få väck snuvan. Det är säkert det som är problemet, för mycket blod i spritomloppet!! Normalt överlever inte bacillerna i mig ;-)

Tomtarna målar jag av ren ilska... ska bygga upp en hel tomtearme och leka Troll....
Skojar bara... det ÄR rätt mysigt med jul ändå....

Nähä nu har jag inte tid mer er längre.... det blånar på härutanför!

HejHej...


Julångest

Jaha ja....
 Så var den nästan här igen då. Årstiden som får människor i alla åldrar att bli helfnattiga!
JULEN!!
Det ska pyntas och städas och skrivas julkort och klapprim. För att inte tala om all mat! Och våga inte andas om att du inte tycker om julen.... då tittar folk på dig ungefär som om du inte var klok. (Så i mitt fall tittar dom ungefär som vanligt)
Men... så är det faktiskt. Jag är inte särskilt förtjust i julen, eller jo, visst är det trevligt när hela familjen sitter samlad framför Kalle Anka (utom pappa, han håller ställningarna i köket och steker mumsiga prinsekörvar ) med ett glas Glögg och pepparkakor. Men vägen dit är ju så himla stressig.... VAD ska vi köpa till mamma i julklapp och kom ihåg att pappa INTE ska ha någon klapp (fast trots hans protester får han iaf nåt som han kan muttra över bara för muttrandets skull för innerst inne är han nog ganska glad över trädgårdstomtarna..... )
Och så lillasyster då.... som alltid lyckas köpa nån hemsk grej åt mig som jag sagt åt henne att jag INTE vill ha... och som senare visar sig vara EXAKT det jag behövde.... jodå det har hänt mer än en gång. Men att hitta något till henne..... ojojoj.... i år är jag dock klar med hennes julklapp redan. Återkommer med rapport om jag äntligen lyckats få till något hon jublar över.

Förra julen tillbringade jag i Sydney.... Ett skitigt hostel där vi sopade undan lite skräp från ett hörn och smällde upp en julgran (snodd enligt svensk tradition... fast det visste väl inte den som gjorde det). Redigt med vin och vodka och en stor flottig pizza... Det blev julstämning utav bara den!

Nä, man borde rycka upp sig, det är nog säkert bara en svit från förkylningen jag råkat ut för som gör mig lite deppig och negativ.
Och vädret.... men det kan man ju inte göra nåt åt så det är väl bara att bryta ihop och komma igen.

Sen finns det ju saker med julen som till och med jag kan se fram emot: Mammas mandeltårta..mmm... och pappas vitlökssill!! Min egen knäck är inte dum heller ;)

Julklappar?? Hihi... man blir väl aldrig för vuxen för att tycka det är kul med paket?? Det enda som ändrats är väl att det nuförtiden är lika kul med mjuka paket som hårda.

Nähä vänner, nu måste jag rusa. Ska julpynta och sätta pepparkaksdeg och börja skriva julkort och putsa Luciakronan och fisken ska i blöt.... och... *mummel*glögg... och...gran.... 

 


Mycket sprit för pengarna

Har ni tänkt på hur mkt sprit man får för pengarna i Sverige?? Jag går gladeligen ut från systembolaget och tänker... wow.. BARA 718kr..... och va massor med flaskor jag fick. Men aldrig att jag skulle handla jeans för samma summa.... det är ju SKITMKT pengar ju!!! MEN tänk så mkt SPRIT jag fick för samma summa.... dvs påsar med huvudvärk, illamående och förstörda söndagar. MAN ÄR JU HOPPLÖS har jag sagt!!! Men så där är det ju... hur ofta står man inte och dreglar över solresor till Mallorca och önskar man hade pengarna?? Cigg och Alkohol är däremot vettiga inköp.... va??!! Tänker inte ens börja försöka räkna ut hur snabbt jag skulle kunna ta mig till värmen om jag bara slutade ränna på krogen och sakta förgifta kroppen med nikotin. Nån berättade att om man fyller en 1,5l petflaska med tior.... så blir det 10 000kr.... synd att Cola är så dyrt bara annars skulle man kanske kunna köpa en flaska och börja samla....

Hej på er, måste springa till bolaget....