vem är skyldig mig en surströmming?

Jodå, alla fyra tomatfröna som jag petade ner i efterhand har nu stuckit upp ur krukan. Visst är man väl dutti??
Det har dessutom kommit upp två stycken i julgruppen som stod i närheten när jag höll på att plantera.
I den julgruppen växer nåt mer som jag inte vet när eller hur eller vad jag petat ner där..... spännande *skratt*. Kan inte alls komma på vad det är för nåt men brukar ju peta ner kärnor lite här och där när andan faller på och sen glömmer jag bort det, så förvånad är jag inte.
Hibiskusarna skulle ha klippts ner för längesen men nu har den ena börjat blomma... och jag KAN inte knipsa av den då. Men så fort den blomman vissnat så ska jag ta fram min fina sekatör som jag fick i julklapp av pappa för några år sen.

Det finns så mycket jag vill göra, men jag kommer inte igång.....

Energifrön är vad jag behöver och en STOR kruka till dom!!

Trädgårdsmästarens dotter?

Tre av mina tomatplantor har tittat upp och är nu ett par cm höga. Sanningen var att det fanns fyra häromdan, men jag råkade klämma sönden en....

Det märkliga var att jag sådde åtta frön för några veckor sen. Jag tog två småpytsar och satte fyra frön i vardera. Så tittade dom upp då. Alla fyra i den ena burken. INGEN i den andra.... mycket underligt. Tiny Tim är en körsbärstomat med stor grobarhet så det var ju konstigt att det blev 100% i den ena och 0% i den andra. 
När jag efter några dagar verligen insåg att det inte tänkte komma upp några tomater i pyts nr 2 började jag rannsaka minnet... vad gjorde jag egentligen samtidigt som jag sådde den där kvällen i början på mars??
Som vanligt kan jag ju inte göra en sak i taget utan jag sprang omkring och chattade och tittade på tv och fixade mellan frönedpetningarna. 
I minnet ser jag mig själv skriva en etikettsticka med sort och datum... sticker ner stickan, vattnar jorden... och sätter undan planteringen..... 
ja, ni ser själva vad jag missade va?

ATT SÄTTA NER FRÖNA!!!!!

nu har jag petat ner fyra nya små frön.... jag kan slå vad om en surströmming att dom gror .....  


att se tecken

Universum gör sitt bästa och som vanligt undviker jag att se det. Men det kanske är dags att göra nåt åt saken.
Av nån anledning föll jag pladask för Linda Bengtzing i årets för övrigt mycket mediokra melodifestival.

Och om jag bara börjar lyssna så kan jag ju hålla med dig Linda, jag menar....


HUR SVÅRT KAN DET VA?

Hon sa att jag inte skulle hoppas för mycket.... men:

hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas,hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas,hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas,hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas,hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas,hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas,hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas........

Secundus

Igår premiäråt jag surströmming som varit fryst... vet ni?... det gick ner det med, antar att surströmmingsglass plötsligt fick en ny innebörd.

Det känns som att man redan ligger bra till inför årets antal ätningar, det enda som oroar är att kyrkogången är i fas med ätningarna.... fortsätter det på samma sätt året ut kan det bli mycket pengar i kollekten. Det kanske är läge att plocka fram knappburken? *skratt*

Herre Gud, jag säger då det *flinar*

Ugglesyndrom

Inte mindre än FEM gånger höll jag på att bli påkörd härdomdagen.... nä jag var inte ute och övningskörde.
Jag var på affären och skulle köpa lite nötter och blomkål.... Men det är tamejtusan att det ska köras omkring med kundvagnar samtidigt som "chauffören" leker Berguv och i bästa stil försöker sig på att vrida huvudet 180 grader för att kommendera ungar eller make. STÅ STILL OM DU INTE SER VART DU ÄR PÅ VÄG!! Efter att ha fått väjt undan vid fem tillfällen så tröttnade jag på att handla. Minst sagt ganska uppretad stormade jag slutligen ut ur affären med mina snacks bara för att inse att i dörröppning mot gatan står två stycken stoppklossar och dividerar huruvida dom ska gå till höger eller vänster. MAN STANNAR INTE I EN DÖRRÖPPNING!! MAN KLIVER UNDAN SÅ FOLK KOMMER IN OCH UT!! Men herrejösses jag tror stan var full i klantskallar just den här dagen. För TROR ni inte att jag får skutta ut i körbanan när en kvinna glatt tar två steg bakåt på trottoaren utan att se sig för när hon står och pratar med sina vänner? Man får väl i alltihop vara glad för att hon ändå hade två steg kvar av trottoaren så HON inte plötsligt befunnit sig ute i körbanan utan någon som helst koll på vilken lastbil som var på ingående.

Irriterad? Jag?
Jo, en hel del faktiskt.... Varför lärs det inte ut vanligt jävla folkvett i skolan? Eller kanske ändå bättre: hemma vid matbordet?