Appropå filmer:

just nu visas Grease 2..... och jag slog snabbt av tvn för att undgå att komma rödgråten till middagen ikväll. Har nog en sönderspelad VHS-kopia nånstans.

Nä istället kryper jag nog ner i ett Lavendelbad med  årets första frökatalog..... sen ska jag drömma lite om min lilla gård med min röda ko och getterna *ler*

Och ikväll är det nyår... ja jag säger då det... åren trillar iväg liksom. Ska sluta nu innan jag blir sentimental på riktigt *skratt*

*plums* tre hajvarnare och delfinen Titi.... det borde vara säkert.....

Skräckfilmer

Ibland önskar man mer än vanligt att man hade nån att hålla i handen. Som när tv ger sig i kast med att visa två stycken riktiga rysare. Så läskiga att jag sitter och skriker i sängen med fötterna långt uppdragna under täcket, trots att jag inte har nåt utrymme under sängen. Och när jag darrat klart törs jag knappt gå på toaletten. Man vet ju aldrig vad som kan lura i badkaret.
Nä vi pratar inte Stephen King eller urkassa japanska B-skräckisar som The ring och Grudge....
Naturligtvis pratar jag om Hajen och Hajen 2 *RYYYYYYS*
Hajen som Spielberg för övrigt döpte till Bruce.... efter sin advokat *skratt*. Sånt VV (värdelöst vetande) och mycket mer som man får välja om man vill tro på eller inte får man berättat för sig om man åker till Universial Studios, kan varmt rekomendera det. Hur kul som helst. Och vill det sig väl kan man finna sig själv sittandes i inspelningsstudion som studiopuplik till "8 simple rules". Jag återkommer när episoden visats i Sverige. *ler småmalligt*

Efter filmerna inser iaf min lilla busmisse att hon är ganska lik en blodtörstig Vithaj med sin gråa päls och vita teckningar..... så som en raket (förlåt stor farlig haj) far hon omkring i badkaret och ut i köket och tillbaka igen. Och varje gång man passerar mattes oskyldiga fötter så passar man på att bita lite i dom. Nä det blev inte mycket sovande den natten.
Kan nån berätta vad det är i Valerina som gör att min Panik blir skogstokig när hon luktat på dom??? Mig får dom att somna... men katten blir som förbytt.

*Gäsp... *ska nog sova en stund till iaf


..... dum... dum dum... dum dum dum dum.... ......

Nu sjungs det i kuporna...

för nu är julen FÖR BI...... *asg*  sådärja... nu har jag varit rolig idag så jag ska strax gå och lägga mig *ler*

Så har man glömt hur det känns att vara hungrig igen.... ätit konstant i tre dagar. Men det ÄR ju så gott med gravad lax, vitlöksströmming och mammas jultårta. Sen går det ju ner en och annan glögg, pepparkaka och knäck oxå.

Och snäll hade jag varit oxå... det blir ju nästan inte bättre. Hur mkt bra julklappar som helst. Ja, förutom vinet från syrran då.... hon hade ju prickat så rätt med ett vitt Austrliensiskt vin..... men sen gick det tydligen
snett.
HAJA vilket jag fick..... tur det var i tetrapack.... för det for med en jä-la fart iväg under granen. Själv skrek jag högt medans syrran låg dubbelvikt i soffan och skrattade.
Sötaste juklappen fick jag dock av mamma som hittat en grytlapp till mig med en förvånad liten tomte på... ska hänga den bredvid spisen. Passar bra för jag blir så förvånad när jag lagar mat. *ler*
Och pappa vann som vanligt den praktiska avdelningen med en sprillans ny sekatör.. hehe.. julgranen hos mor och far levde farligt när jag genast ville provklippa.

Min nyårsdate drog ju som en avlöning så nu har syrrans kille fixat en blindate åt mig, men för säkerhets skull har vi inte berättat det för mannen ifråga *skratt* känns säkrast så.

GOD FORTSÄTTNING!!

"Julen är helt obegriplig. Jag vet fortfarande inte om den firas för att högtidlighålla Jultomten eller Kalle-Ankas födelsedag "
                                    *Christiaan Vos*

Nyårsdate köpes!

Jaha, jag matchade tydligen inte hans handväska.

Dock är gardinstängerna uppsatta och julstädningen avklarad.
Jag Vann!!!

"varför gråta över spilld mjölk när det är så mycket godare med sprit?"

ps: Panik ligger utsträckt i sängen och ser äckligt nöjd ut.... undrar varför....

Psst... det är Panik...

Ja, alltså det är jag, Panik som stulit datorn igen. Matte har ju fått storspel!!

Nu får det vara nog!! Tre... TRE!! gånger den här veckan har hon jagat mig med skåpmonstret med jättesnabeln!! Alltså det är ju helt emot alla regler! *pffffssst* oj... ursäkta.. men jag blir så upprörd så jag måste väsa lite. Hon har sprutat otäcka vätskor i badrummet DET KOM I MIN LÅDA!!!! Och bara gett mig burkmat med fisksmak.... jag gillar inte det, det ska va KYLLING.... människor *suck*, otroligt svårdresserade saker. Sen har hon förstört min lekdjungel.... hon hade ju satt alla växter så perfekt på köksbordet så jag kunde smyga omkring bland dom och ta en mumsbit utan att hon såg det. Nä nu har hon petat ner dom i krukor och satt små fjantiga tomtar bland salladen. Detta måste få ett slut!! *piskar med svansen*
Och sängen har hon slitit fram för att snabelmonstret skulle dit och käka, och då hittade hon ju den där larviga teddytigern hon ligger och kramar på nätterna. Tusan oxå, jag som petat in den så långt jag nådde. Och hennes muttrande sen då.... nåt om katthår... ja? vad trodde hon? kom det som en överraskning att katter fäller: KATTHÅR!!! Men okej, ska det va på det viset, så visst.. skaffa en SKÖLDPADDA DÅ!!! *fräs*
Det är väl för tusan inte mitt fel att hon är så korkad så hon går och bjuder hit en kattallergiker heller!! 

Näni, nu ska jag gå och sätta klorna i hennes nyinköpta bäddmadrasser... och imorron ska jag släpa ut allt katthår jag lyckats gömma längst in under diskbänken dit snabelmonstret inte når sen får vi minsann se om jag inte återtar min rättmätiga plats i sängen igen.

Muuahahahahaa!!!!!!

*purr....*
 

Julbord nr 2 Väl värt namnet!

Det är sjutton så roligt att jobba igen! En av fördelarna är ju det årliga julbordet. Inte för att jag är superimpad av smaklös skinka och urvattnad sill i överflöd men den sociala samvaron tillsammans med arbetskamraterna är oslagbar.

I år åkte vi med systerbutiken till Romme Alpin för att trycka i oss mat. Bjöds på saftglögg nedanför slalombacken i väntan på transportmedlet som skulle ta oss till toppstugan där julbordet hölls. Häst och släde är romantiskt när snön ligger djup och det gnistrar av stjärnor på den mörka vinterhimlen. Nu har vi inte snö i Dalarna än så dom hade hittat på något annat, romantiskt?, ja det får ni avgöra själva. Vi fick iaf trycka in oss i en vackert rödmålad bandvagn *skratt*. Inte första gången jag åker bandvagn av nån anledning men det var iaf skojigt. Skump skump uppför backen, såg till och med lite uppbyggd snö efter vägen genom dom allt annat än rena rutorna.
Väl framme och satta till bords beundrade vi den vackra stugan, känslan var riktigt genuin med högt i tak och stora bjälkar och timmerstommar. Att dom valt att spika upp döda djur på väggarna tog för mig bort en del av tjusningen. Anser att Lennart Sands vackra djurmålningar passar sig mycket bättre, men det är ju jag det.
Sen började vandringarna runt matupplaget. Och nu fick jag verkligen omvärdera min åsikt om torra köttbullar och klistriga såser. För OJ, va gott det var!!! Vällagat och smakrikt. Några favoriter blev för mig den rökta inlagda sillen och en saffransaoli som bara var mmmm...... Strutskorv och dovhjort kändes spännande att prova och var himmelskt gott. Något som överraskade mig stort var potatisen, oftast är dom överkokta och har en dov smak av jord och lervatten. Men här hade man lyckats och potatisen hade en mild smörsmak som gjorde att jag helst ville sitta och trycka i mig potatis och saffransaoli resten av kvällen. Men det gick liksom inte för sig, för efter all sill, lax och kött fanns ju dessertbordet kvar också. Jag ska inte ens börja räkna upp godsakerna... men ingen behöver undra: Vi rullade ifrån bordet efter ett par timmars ätande. Det var utan tvekan det godaste julbord jag någonsin ätit av. Fast då räknar jag inte julmiddagarna hos mamma och pappa förstås.

Att trycka in sig i bandvagnen för en skumpig färd nerför kändes allt annat än lockande när fiskpatén hotade att pressa sig ut ur öronen.
Jag passade på att sno en plats i förarvagnen och bjöd medresenärerna på goda skratt när den unga (mkt söta) killen som körde bad mig ta på kläderna innan jag satte mig. (nej nån förklaring på den får ni inte men vi skrattade hejdlöst )

Sen återstod bara hemfärden och den skedde utan missöden och väl hemma igen välkomnades jag av Panik som undrade var hennes kittybag var med lax och struts.... jag fick muta henne med lite burkmat och sen gick vi och somnade mätta och nöjda, tass i hand som vanligt.

Ring Ring

Idag har jag lämnat ut mitt telefonnummer till en man.