Kalla mig Kurre

Jag har upptäckt mitt själsdjur... alternativt vad jag reinkarnerat från: Sciurus vulgaris!
Eller som vi som inte snackar flytande latin skulle säga: Ekorre!
 
Jag älskar nämligen att köpa på mig ätligheter av olika slag som sen göms på diverse ställen för att kunna tas fram när det krisar. Det är bara det där lilla problemet att jag liksom glömmer bort både att jag köpt och gömt... så att gå igenom skåp, lådor och garderober här hemma kan ibland leda till riktigt rejäla sockerkickar vid dagens slut. 
Och tänk den där flaskan Ardbeg jag hittade längst in bakom skorna i hallgarderoben ett år, jag lovar, jag hade ingen aning om att den lagts där. (Hittade i samma veva ett par sprillans nya skor i kartong, jag minns inte ens att jag köpt dom men dom är vrålsnygga, tyvärr i fel storlek nuförtiden så jag tror att dom ligger kvar i garderoben..... men nån whiskyflaska finns där inte mer DET vet jag med säkerhet... tror jag.... ) 
Men även om jag glömmer bort vad jag lägger vars så har jag ju ändå börjat lära känna mig själv så när jag nyss insåg att jag verkligen verkligen BEHÖVER en bit choklad började jag helt enkelt gå igenom alla skåp som i mer normala hem förmodligen aldrig skulle innehålla matvaror. 
BINGO, en ganska platt men helt okej Fransk Nougat trillade snart ner i mina händer. (Samt några konserver med svamp men dom får ligga kvar till nån såskris eller så)
 
och se här vad *bilderochfakta.se* skriver på sin hemsida: "Ekorren tillbringar större delen av sin vakna tid till att äta och samla mat. Överbliven mat läggs undan i olika gömställen som ekorren har. Gömställena är ofta i ihåliga träd men ibland gräver ekorren även ner maten i marken. Maten är tänkt att spara till senare när åtkomsten till föda är mindre. Ekorren sprider ofta ut maten i flera olika gömställen. Ofta glömmer ekorren bort var dess gömställen är och får då ägna mycket tid till att leta fram dem igen när de behövs."
 
Klockrent, byt bara ut Ekorre mot Tittiluringen.... dessutom påstås det att vi tjattrar ungefär lika mycket när vi är upprörda men det tror jag är fake news 😂
 
Sådärja, nougaten är uppäten men det är lugnt för jag behöver ändå rensa strumplådan nån dag... och där finns förmodligen både sockor och socker... 😉
 
 
 Djur, Ekorre, Sciurus, Possierlich, Sitter, Garden