2012... jag lovar....

Sitter och jobbar med mina nyårslöften, dvs: jag sitter och skriver dom, jobba med dom behöver jag ju inte förrens tidigast söndag va?

Ett snabbt överslag visar på 14 stycken..... än så länge....

Det som hände på Lanzarote... stannar på Lanzarote ;-)

Efter den här höstens intensiva arbete så stod jag åter lite väl nära den berömda "väggen".
Men i mitt liv finns en vän som inte bara är klok som en tok, hon och jag har även i stort sett exakt samma önskemål när vi ger oss ut i världen tillsammans. Den här gången behövde vi båda ligga pall still i varsin solstol så sagt och gjort, resan bokades och vi drog söderut och hamnade på en liten ö utanför Afrikas västkust.

Ni har varit med om att sitta och titta på dom vackra hotellbilderna i en resekatalog bara för att upptäcka vid ankomst att den säljande bilden är tagen från ett perspektiv dit man knappast tar sig som gäst va? Därför hade jag skruvat ner förväntningarna och intalat mig att bara solstolen var hel och det kunde låta bli att regna precis hela veckan så skulle resten inte spela så stor roll. När vi kom fram såg jag att jag inte behövt oroa mig ett dugg, det var ett underbart hotell. Vårt rum låg med utsikt över poolområdet och dessutom såg man havet över hustaken. Rent och fräscht överallt och blommande hibiskusar och bouganviller blandades med kaktusar av olika slag.

Sen gjorde vi EXAKT det vi hade kommit för, letade på varsin solstol och låg där med varsin bok hela veckan. Eller, jo vi hittade ju ut från hotellet några timmar en dag för att åka på marknad. Den var stor och jättetrevlig och räckte gott och väl som utflykt.

Efter fyra dagars intensivt vilande (och ätande, matbuffeérna var riktigt bra) kände vi att vi kanske skulle orka leka med dom andra hotellgästerna. Charter är ändå charter... och jag som alltid trott att filmer som Sällskapsresan är parodier.. efter den här resan inser jag att filmerna ska sorteras i dokumentärhyllan istället ;-)
Här fanns allt så man inte skulle känna sig uttråkad (inte för att jag vet hur man kan känna sig uttråkad när det finns solstol, bok och bar liksom)

Nu började vi iaf så smått hänga med på dom olika upptåg som erbjöds på hotellområdet. Det började med en Dart-omgång, och vi var väl ett litet gäng på 10 gäster eller nåt sånt. Dom andra siktade länge och väl och kastade med tungan i mungipan.. sen blev det min tur: SMACK! SMACK! SMACK! sådärja, där satt pilarna, färdig! Det utlöste en del skratt och kommentarer om min strategi :-) jag åkte snart ur men vad gjorde det när man fick agera ett djur som straff.. jag fick Lejon av nån anledning och jagade rytande den stackars lilla lekledaren rätt mot poolen. (Han kallade mig för Tittiblablabla också, nån som kan förklara varför?)

Vi provade även Shuffleboard, det var väl liksom inte riktigt min gren så jag höll mig till 0 poäng.

Två riktigt roliga saker att testa enligt mig var luftgevärsskyttet och pilbågsskytte, skulle nog gärna vilja hålla på med något sådant.. sen... nångång... kanske. Jag var helnöjd så fort jag lyckades träffa tavlorna, det räckte för mig :-)

Boule.... boule är en "sport" som gick under benämningen Boccia när jag var liten, och inte vet jag om det var så kul då heller. Men klart vi skulle vara med, nu hade vi ju energi samt börjat vara lite sociala med dom andra gästerna. För att göra en lång match kort så sopade jag banan med boule-proffsen, dom där som spelade boule hemma i pensionärsklubben :-) Och då kom genast förklaringarna från farbröderna: -Åh du vet vi ville ge dig en chans som inte spelat förr. och: - Jag har så ont i högerarmen förstår du, eller var det vänstern.... *skratt* underbart härliga människor och vi skrattade väldigt mycket tillsammans!!! Nu vann jag inte.. det fanns en tysk där som slog mig i sista rundan, men det var så jämt så jag kan ändå säga att jag var helt otroligt vass!!! (Jante-lagen kommer från Danmark och där kan den stanna)

Man kan inte vara i Spanien utan att få lektioner i Salsa... Merenguen lärde vi oss redan på Dominikanska. Magnus Uggla sjunger: "Jag dansar aldrig nykter" men det gjorde jag nu, både Salsan och sen hade hotellet en "egen" dans som skulle dansas vid poolen varje dag.. det tog flera dagar innan jag vågade ställa upp på den och även när jag gjorde det kändes det ganska pinsamt.... men jag GJORDE det iaf som en utmaning för alla fåniga rädslor jag bär på.

Sen ville min reskamrat absolut definitivt promt att vi skulle ställa upp på minigolfen (det heter egentligen Bangolf har jag lärt mig sen jag flyttade till storstan, bara så ni vet) jag gillar inte att stå och precisionsputta när folk ska stå runtom och titta och komma med kommentarer och "goda" råd men nu var vi så taggade och med i gänget så jag tänkte att jag struntar i prestationsångesten och ger dom lite goda skratt istället.
Dom första två banorna gick okej, och jag började slappna av. Tredje banan innehöll hinder och jag tänkte: nu får jag väl putta tills solen går ner... och gjorde en hole-in-one ;-) Jubel och applåder, men då skulle ni hört det jubel som kom när nästa spelare gör EXAKT samma grej... och dessutom är min svenska vän!! SWEDEN RULES!! Men när ytterligare en hinderbana dyker upp och min boll rullar in och lägger sig i en omöjlig vinkel då ville jag ge upp. Jag tittade länge begrundande på bolleländet, hålet och stolpen som stod ivägen samtidigt som jag ignorerade övriga spelare som sprang fram och tillbaka och pekade var jag borde sikta för att bollen skulle lägga sig i läge igen. Till sist kom jag fram till ett beslut och ställde mig resolut över bollen.... med ryggen mot hålet och sköt baklänges mellan benen, jag menar.... jag skulle ju bjuda på skratt eller hur? Jag står kvar med huvudet nedböjt och följer som i slow motion hur bollen rullar.. och rullar... och skruvar sig.... och GÅR NER I HÅLET!!!!
Glädjen satte sig som en boll av pirr i magen och jag ville helst av allt bara hoppa och skrika och jubla, men iskallt vänder jag mig om och ger både lekledaren (som nästan såg ut som en fågelholk i huvet vid det laget) och övriga spelare en nonchalant blick och när jublet inte ger sig kan jag inte hålla mig längre utan brister ut i ett gapskratt som nog hördes över till Fuerta Ventura. Jag vann minigolfen.. behöver jag säga det? :-)

Att vinna eller komma tvåa i hotelltävlingarna belönades med diplom på scen i Showbaren på kvällarna... så resultatet blev att både jag och väninnan stod på scen två kvällar och drack Cava. Att jag dessutom tillbringade ytterliga tid på scenen kan väl inte komma som nån förvåning för dom som känner mig. Naturligtvis drogs det upp gäster kvällstid som skulle göra bort sig i fåniga (men oftast roliga) små tävlingar. Jag vann ingen men bjöd nog på lite underhållning ändå. En engelsman som varit med på dom flesta utomhustävlingarna hade gått förbi min kompis och leende frågat: - You can´t really keep her from the stage, can you? (-Det går inte hålla henne från scenen va?)

Summa sumarum: En underbar vecka som på riktigt kan benämnas som semester!! God mat, härliga människor, sol varenda dag och all inclusive som även innefattade en hel del alkoholhaltiga drycker i barerna. Kom hem med laddade batterier och en trevlig solbränna som tyvärr börjar blekna. Men det går ju att åka tillbaka ;-)