Sju blommor...

Trevlig Midsommar alla som halkar in och läser min blogg!!

Själv har jag gett upp att fira sen flera år tillbaka... det regnar iaf jämt.Och iår var inget undantag. Men med lite vitt vin och en skön kväll ensam på landet så har det varit en ovanligt trevlig midsommar även för mig. Och när jag nyss tog en vända i trädgården och stängde till växthusen fanns inte ett moln på himlen. Svalorna for omkring och fångade mygg i den ljusa sommarnatten och katterna smög efter åkerkanten. 
Svensk sommar är vacker!!

Nu väntar sängen och blommorna ligger under kudden så det är bara att vänta på DRÖM-prinsen.

Sov Gott!

Premiärdopp och Ja visst ska jag leva!!

Igår var ännu en underbar varm sommardag med arbete i trädgården hos mor och far. Sliter fortfarande med Snöbärshäcken.... visst är/var den vacker men jag börjar undra hur smart det var att få för sig att byta ut den mot någon annan häckväxt. Rotlöpare långt ut i gräsmattan och dom sitter ju som.... Men, det blir nog himla snyggt när det är klart iaf.

Var ner till sjön och hämtade upp kanoten, tog en liten tur och passade på att premiärbada samtidigt. Märkligt hur sällan man är i vattnet före midsommar nuförtiden, kan väl aldrig ha med åldern att göra? Nåja, nu var det iaf jätteskönt i vattnet.
Följde med syster på murkeljakt men vi konstaterade att det nog varit för torrt nu för att det skulle ha kommit några fler sen sist. Rensade ogräs och lyfte ett par plåtar åt gossarna som lägger nytt tak på lagårn.
Sen var det dags att bege sig till stan och årets traditionella sommarfest! Och vilken underbar kväll!! Roliga människor, varmt väder, god mat (jag snodde med mig av mammas jättegoda kasslersallad) dricka i lagomt riklig mängd. Tipspromenad (som gissa vem vann med flera... jag var dock den enda som fick så höga poäng utan att ha några lagkamrater *stolt*) 
När klockan slagit tolv stämde kören upp i "Ja må nån leva" och det var så vackert så jag nästan blev tårögd *ler* 
Täta myggsvärmar var väl enda molnet på himlen men det var bara bra för som svensk behöver man ju nåt att klaga på. Och festorganiseringen kan man knappast säga nåt om!

Nu står det lite kyckling och brinner i ugnen och jag och Panik ska ha en lugn och skön hemmakväll.


Nu är det KLIPPT!

Och enligt Pappa blev det GRÄSligt bra!

Jodå, nu har man avancerat från vedklyv till gräsklippare.. ujujuj… ni skulle sett mig, for som en vante bakom den där gräsätaren och svor över sten och konservburkar och annat som inte ska ligga i gräset. Katterna höll sig på betryggande avstånd och tur var väl det annars hade vi nog haft en ny typ av nakenkatt nu *skratt*
Men roligt var det och tydligen MVG även där…. *ler*
Ser nästan fram emot vintern… pappa har en snöslunga.

Ni kommer ihåg min vän som ser lite mer än andra? Han påstod ju att jag var intelligent *rodnar ödmjukt* och nu är skolan slut och det blev MVG i matte, MVG i svenska och MVG i naturkunskap… *sjunger falskt och högt:* ”fy fan va jag är bra , fy fan va jag är bra.. fast jag tog aldrig studenten, fast jag tog aldrig studeeeeenten!!!” ..trallalalala…

Hjälpte till att skotta i en sandbädd för odling hos mor och far när jag ändå var i farten. Tänk att folk verkligen betalar för att få gå på gym… fantastiskt…..

Sen tog jag en dust med Snöbärshäcken igen och då kom bästa barndomsväninnan förbi med sina knattar….. men förstår ni hur många –Varför då? det ryms i ett litet barn? *skrattar kärleksfullt* det är helt otroligt… och roligt.

Min balkong står still (och tur är väl det så man inte drösa i backen om man gick ut nåndag och den fått för sig att flytta på sig) *fnissar ensam åt sitt dåliga skämt* ääh.. jag menade odlingsmässigt förstås och häromdagen när jag varit ner på stan bara några timmar så låg allt ner i sommarvärmen och höll på att dö av törst. Men imorron hade jag tänkt ta ett rejält ryck och få ut blomsterbönorna och luktärterna och tageteserna och… resten…. men det blir imorron det.
Nu ska jag ut på balkongen och njuta av sista solstrålarna.

*traskar iväg och nynnar på ”The Gräsänkling Blues….”*

ps: Micke: Näsan var väl det enda som klarade sig hyfsat under stor cowboyhatt..... *ler*


Grilltider!!

Hej i sommarvärmen!!

Visst är det UNDERBART? Men som så ofta med svensken så inte sjutton kan vi varar nöjda inte... närå.. nu börjar gnället redan efter ett par dagars värme: -Åh, det är för hett! Usch så varmt det är nu! Nä nu får det regna lite snart... osv osv.... Och för några veckor sen lät det så här: - Fy va kallt det är! Nä nu får vi ingen sommar i år heller! Och ännu tidigare: - Usch vilken lång vinter, och kallt och snö överallt, nä nu får det bli vår och värme snart.
Själv sitter jag med ett fånigt leende klistrat på läpparna och svettas i värmen, och känner mig nästan som "hemma". I september -04 hade vi +36C i skuggan när klockan var sex på kvällen, då satt jag och bästa väninnan vid poolen på
Tanque Verde Ranch i Arizona och beundrade kaktusarna. Men "hemma" är ändå Australien, +38-40C när vi var i Alice Springs. Nä det sista jag tänker klaga på just nu är värmen, så det så!!
Svenska Myggen har jag ju lovat att inte klaga på efter att ha stiftat bekantskap med bedbugs i Australien. Men efter att ha stått och grävt bort en Snöbärshäck hos mor och far en kväll i bara shorts och linne är jag duktigt prickig iaf. (och det KLIAR!!!)

Grillat bjöds det på hos mor och far en underbar kväll och det var naturligtvis SAGOLIKT gott, pappa skötte grillen och mamma hade gjort en smarrig potatissallad. Jag snodde med mig alla resterna hem *fnissar*
Och eftersom det är grilltider så försökte jag mig på fenomenet "kärringrill" för några helger sen. Och Nej.. det gör jag inte om. Surrade och brummade och otäckt blått ljus och obekväm hård plastbrits där man snart halkade omkring i svett. Nä tacka vet jag min balkong som har sol mellan 10-22, fågelsång och granntjatter.

Nu ska det göras sallad till middag och kanske att jag får ner ett par Tagetes bland jordgubbsplantorna på balkongen innan solen går ner oxå.

Glöm inte solkrämen vänner!! (det gjorde jag...... ont....men har man varit i AU tror man tydligen man är solhärdad, ännu en påminnelse om att jag inte är så jävla duktig som jag tror ibland *skratt*)



Surt sa Räven nr 2

Titti säger: Gott GottiGottgott.........
Ännu en trevlig surströmmingskväll hos mor och far och deras trevliga grannar!!

Tillbaka i stan och som vanligt lyckades jag "sno" med mig lite plantor. Tagetes och lite kryddor. Behöver snart bygga ut balkongen.
Syster och jag var ut och jagade murklor, syster hitta murklor jag hittade två fina stenar och lyckades få ihop en bukett med liljekonvaljer och lite tidiga sommarblomster. Nu står den på nattduksbordet och doftar underbart!! Såg att det växer Skvattram här i skogen så jag ska ta en vända och plocka in några kvistar till badrummet, älskar doften som påminner om barndomens vilda skogslekar!!
 
Panik sitter på balkongen och spanar efter räven vi såg häromnatten. Hare, Räv och Igelkott har jag sett här nu och ångrar verkligen inte att jag flyttade till utkanten av stan.

Nu ska jag städa en garderob, alternativt sätta mig i eftermiddagssolen på balkongen och läsa en bok.

Kramiz!!