Inga Sura miner på St Patricks Day

Firade dagen hos mor och far genom att dricka lite Irländsk Whisky och sen öppna första Surströmmingsburken för säsongen.

En trevlig granne bjöds in och det fick öppnas en burk till. OJ va jag åt strömmingar.

 

Det går inte att beskriva känslan när man tar första tuggan av den noga iordninggjorda tunnbrödsmörgåsen:

Tunnbröd, smör, skivad varm potatis
(färskpotatis var det dåligt med så här tidigt annars är det ju det som gäller)
hackad lök och sen surströmmingsbitar

Ja JÖSSES.
Snålvattnet rinner och det gör ONT i smaklökarna när jag tänker på det.

Även om praktikanten på jobbet trodde att smaklökarna drog ihop sig i protest och inget annat *skratt*

 

Kvällen avslutades dock INTE med den omdebatterade Surströmmingsglassen utan vanlig gammaldags vaniljglass och varma hjortron, men det gick ner det också kan jag tala om.

 
Men innan säsongen är över lovar jag att återkomma i ämnet många många gånger och då ska vi väl se om jag inte kan leta fram lite glass också

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback